Izrada sauna, izrada parnih kupatila, izrada slanih soba

Izrada suve finske saune po meri

Intenzivno znojenje

Suva finska sauna

Finska sauna je prostorija izgrađena od drveta i zagrejana uz pomoć posebne peći na temperaturi između 80 i 110 ° C. Tradicionalne finske saune obično koriste suvu toplotu, sa relativnom vlagom koja je često između 10 i 30%. Kako temperatura kože raste, nastaje i intenzivno znojenje. Otkucaji srca se povećavaju kada telo pokušava da se ohladi. Saune se izrađuju od posebne vrste drveta, za potrebe kvalitetne saune preporučuju se drvo Abasi, Aspen ili finska omorika.

Dodatna energija

Infra saune

Infra sauna je sauna izrađena od drveta Aspen, Abasi ili finska omorika sa prosečnom temperaturom od 40 do 55ºC. Ta temperatura se postiže uz pomoć specijalnih panelnih infra grejača. Zagrevanjem infra grejača u infra sauni pruža se osećaj posebnog iskustva koji stvara dodatnu energiju, podiže efikasnost i koncentraciju. Specifičan miris infra saune u kombinaciji sa mirisom drveta dodatno doprinosi oslobađanju stresa.

Izrada infra saune po meri
Izrada bio saune po meri

Aromatično

Bio sauna

Bio sauna predstavlja kombinaciju saune i parnog kupatila. Efekti bio saune pospešuju se dodatkom arome eukaliptusa ili drugog lekovitog bilja. Bio sauna je izuzetno pogodna za osobe kojima je suva finska sauna pretopla, a parno kupatilo prevlažno. Ovakav tretman povoljno deluje na krvotok i opušta telo na ugodan način, bez preteranih napora.

Čišćenje organizma

Parno (tursko) kupatilo

Tursko kupatilo, parno kupatilo ili hamam za opuštanje uma i tela koristi vruću paru kako bi se podstaklo duboko i osnažujuće čišćenje tela i organizma. U parnom kupatilu se nalazi idealan spoj toplote vazduha od 45˚C i 100% vlažnosti. Parno kupatilo vruću paru postiže zahvaljujući parogeneratoru koji doprinosi stvaranju jedinstvenog osećaja opuštanja u njegovom korišćenju.

Izrada parnog kupatila/Izgradnja turskog kupatila
Izrada slanih soba

Kristalna pećina

Slana soba

Slana soba predstavlja imitaciju prirodne slane pećine, čija se lekovita mikroklima postiže uduvavanjem suvog zasićenog vazduha bogatog najfinijim česticama kamene soli. Korišćenje slane sobe podrazumeva sedenje u sobi koja je obložena kristalima soli i napunjena je vazduhom opterećenim solju. Naziva se i još i haloterapija.

Pozitivno zračenje

Tapidarijum

Tapidarijum je klupa koja u sebi ima grejače koji postepenim toplotnim zračenjem pozitivno i prijatno deluje na organizam i opuštanje mišića.

Izrada tapidarijuma u oformljenom prostoru
No Internet Connection