Izrada sauna po meri od kvalitetnih materijala

Sam proces izrade saune prati kvalitet materijala. Drvo u sauni je stalno izloženo vlagi i ekstremnim temperaturama, pa se za izradu sauna može koristiti isključivo drvo iz severnih krajeva Evrope i Kanade,Rusije, kao i poznato afričko drvo Abaši koje raste u oblasti Obale Slonovače. Izborom ovakvog materijala obezbeđuju se dugovečnost i kvalitet jedne saune.

Da li ste znali?

Korišćenje saune je tradicija koja u Finskoj traje vekovima i samo na njenoj teritoriji postoje oko 1,5 miliona sauna.

Suva finska sauna po meri Vašeg doma

Finska sauna je wellness soba za boravak, u celosti izrađena od drveta, gde je temperatura između 85 - 110ºC i prosečna vlažnost vazduha između 10-30%. Prostorija se greje uz pomoć specijalnih električnih peći ili peći na drva, na kojojima se nalazi vulkansko kamenje. One zrače toplotom, a takođe imaju vrlo specifičan miris, koji, u kombinaciji sa mirisom drveta i samim dodirom drveta stvara jedinstveno iskustvo smanjenja napetosti.

Kombinacija paprene metvice ili eukaliptusa ima povoljan učinak na disajne ​​puteve. Preporučen boravak u sauni je oko 15 minuta, nakon čega sledi postupak hlađenja.

Za izradu saune po meri, bilo da se radi o oformljenom prostoru, bilo da je reč o potpuno novom projektu, potrebno je 10 do 15 radnih dana. Svaka sauna nosi svoju priču zbog čega je važno razumevanja blagodeti koje njeno korišćenje nosi.

Obaveze investitora su:

  • Dovesti strujni kabl 5x2,5mm2 odgovarajuće dužine sa koga će se vršiti snabdvanje elektro instalacija saune na poziciji peći;
  • Potrebno je postaviti podnu keramiku sa coklom 6-10cm;

*Izrada sauna po meri i želji kupca, kako za privatnu tako i za javnu upotrebu.

Još proizvoda

No Internet Connection