Infra sauna po meri - opušta telo i um

Infra sauna je wellness soba za boravak, u celosti izrađena od drveta, gde je temperatura između 40-55ºC i prosečna vlažnost vazduha između 10-30%. Prostorija se greje uz pomoć specijalnih panelnih infra grejaca, a takođe imaju vrlo specifičan miris, koji, u kombinaciji sa mirisom drveta i samim dodirom drveta stvara jedinstveno iskustvo smanjenja napetosti i agresivnosti, povećanje psihofizičke efikasnosti i koncentracije i osećaj energije i euforije. Kombinacija paprene metvice ili eukaliptusa ima povoljan učinak na disajne puteve.

Korišćenje saune je tradicija koja u Finskoj traje vekovima i samo na njenoj teritoriji postoje oko 1,5 miliona sauna. 

Zanimljivost...

Preporučen boravak u sauni je oko 15 minuta, nakon čega sledi postupak hlađenja.

Kvalitetni materijali za izradu infra sauna u Vašem domu

Drvo u sauni je stalno izloženo vlagi i ekstremnim temperaturama, pa se za izradu sauna može koristiti isključivo drvo iz severnih krajeva Evrope i Kanade, Rusije, kao i poznato afričko drvo Abaci koje raste u oblasti Obale Slonovače. Izborom ovakvog materijala obezbeđuju se dugovečnost i kvalitet jedne saune.

Za izradu infra saune po meri potrebno je 10 do 15 radnih dana. Svaka sauna nosi svoju priču zbog čega je važno razumevanja blagodeti koje njeno korišćenje nosi.

Obaveze investitora su:

  • Dovesti strujni kabl preseka 5x2,5mm2 odgovarajuće dužine sa koga će se vršiti snabdevanje elektro instalacije saune.
  • Postaviti keramiku na podu sa coklom 6-10cm.

* Izrada sauna po meri i želji kupca, kako za privatnu tako i za javnu upotrebu.

Još proizvoda

No Internet Connection